5 Nagelstyliste Banner 220

Nagelstyliste

Een nagelstylist richt zich op het verzorgen en stylen van nagels. Ze zorgt ervoor dat klanten met mooi gestylde nagels weer de deur uitgaan. Meestal gebruikt de nagelstylist hiervoor een of andere vorm van kunstnagels. Daarmee worden de natuurlijke nagels verlengd en verstevigd. Wie een bezoek brengt aan de nagelstyliste laat meestal zowel de kleur als vorm van haar nagels onder handen nemen.

 

Technieken van de nagelstylist

Een nagelstyliste kan verschillende technieken gebruiken om de nagels van cliënten mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Acrylnagels: dit zijn ‘kunstnagels’ die gemaakt worden door poeder en vloeistof. Dit mengsel wordt over de eigen nagel uitgesmeerd.
  • Gelnagels: dit is een zachtere substantie die de nagelstyliste aanbrengt op de nagels en vervolgens laat uitharden onder een UV-lamp.
  • Nailart: hierbij versiert de nagelstyliste de nagels met bijvoorbeeld glitters, steentjes, lijntjes, printjes of patronen.
  • French manicure: hierbij bootst de nagelstyliste de natuurlijke uitstraling van de nagel na met witte nagelrandjes en een doorzichtige nagellak. Hierbij kunnen ook gel- of acrylnagels als basis worden gebruikt.

 

Plan een afspraak!