2 Podoloog Banner 220

Podologie

Klachten aan voeten en/of benen kunnen de levenskwaliteit ernstig beïnvloeden.

 

Het lopen bestaat uit een keten van bewegingen, waarbij de voeten een zeer belangrijk onderdeel zijn. Een afwijkende stand en/of functie van de voet heeft invloed op de stand en beweging van de enkel, knie, heup, bekken en rug. Omgekeerd geldt ook dat een afwijkende stand of functie van de rug of het been, de stand en functie van de voet beïnvloedt.

Chronische klachten aan het bewegingsapparaat kunnen recidiveren of in stand worden gehouden door een afwijkende standsverandering of veranderd looppatroon.

 

Een bezoek aan de podoloog begint met het intake gesprek. Dit gesprek gaat over uw klachten en eventueel andere belangrijke aspecten van uw lichamelijk functioneren.

In deze afspraak volgt een lichamelijk onderzoek. Hierbij kijken we naar de stand van de voeten, looppatroon en schoenen. Ook onderzoeken we de mobiliteit, kracht en drukverdeling van de voet.

 

Het kan zo zijn dat u klachten zich voornamelijk hoger in het lijf bevinden, dan komt mijn kennis als fysiotherapeute extra goed van pas en doen we meteen onderzoek van de hoger gelegen structuren. 

Het behandelplan kan uit verschillende onderdelen bestaan en wordt altijd samen met u afgestemd.

  • Aanmeten en vervaardigen van podologische zolen
  • Het aanmeten en bewerken van siliconen ortheses (beschermend en/of corrigerend teenstukje)
  • Uitvoeren van fysische technieken (mobilisatie, massage, oefentherapie van de voet)
  • Toepassen van (medical)taping
  • Schoen- en sokadviezen

 

Plan een afspraak!